Bilimsel araştırma: Vejeteryan ve veganlar Covid-19’a daha az yakalanıyor

Dünya çapında yaklaşık 7 milyon insanın ölümüne sebep olan corona virüsü salgını ile ilgili bir araştırma uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu.

Brezilya’daki Sao Paulo Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, bitkisel bazlı beslenen bireylerin Covid-19’a daha az yakalandığını açıkladı.

BMJ Nutrition Prevention & Health isimli dergide yayınlanan araştırmada 702 yetişkinin verileri mercek altına alındı. Araştırmada vegan ve vejeteryan beslenen bireylerin Covid-19’a daha az yakalandığı sonucu ortaya çıktı.

Araştırmada ayrıca Covid-19 bulaşan vegan ve vejeteryanların bu hastalığı daha hafif geçirdiği de tespit edildi.

Araştırmaya katılanları et tükeyen ve bitki bazlı beslenenler olarak ikiye ayıran bilim insanları et tüketenlerin yüzde 52’sinin corona virüsüne yakalandığı belirtilirken, bitkisel bazlı beslenenlerde ise bu oranın yüzde 40 olduğu kaydedildi.

Bilim insanları konuyla ilgili olarak, “”Bu bulgular ve diğer çalışmaların bulguları ışığında ve Covid-19 insidansını etkileyebilecek faktörlerin belirlenmesinin önemi nedeniyle, bitki temelli diyetlerin veya vejetaryen beslenme modellerinin uygulanmasını tavsiye ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir