Sıcak Gelişme: Terra, SEC ile Anlaştı! Tokenler Kuzeye İlerliyor!

Terraform Labs, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile bir anlaşmaya vardı. Bu kapsamda Terra, suçlamalarını 4,47 milyar dolar karşılığında çözmeyi kabul etti. Anlaşma haberi ilk olarak Reuters duyurdu. Böylece SEC, kripto ekosisteminde 4 milyar dolarlık bir zafer daha elde etti. Bu gelişmenin ardından ekosistemin tokenleri LUNA ve LUNC kayda değer artışlar gördü.

Terraform Labs ve SEC alaştı: Terra 4,47 milyar dolar ceza ödeyecek

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, kripto dünyasının yüksek profilli davası uzun süredir devam ediyordu. Kısa süre önce ABD SEC’in Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon ile bir anlaşma için görüştüğüne dair haberler çıktı. Son bir gelişmede ise bu anlaşma geçekleşti. Reuters’in haberine göre, Terraform Labs Pte. firmanın 2022 yılında 40 milyar dolarlık yatırımcı varlığını silip süpüren ve kripto para dünyasını sarsan çöküşünün ardından ABD SEC tarafından açılan hukuk davasını çözmek için 4,47 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

SEC Çarşamba günü New York’taki bir federal yargıçtan, bir jürinin iki haftalık bir duruşmanın ardından şirketi ve kurucu ortak Do Kwon’u çöküşten sorumlu bulmasının ardından Terraform ile varılan anlaşmayı onaylamasını istedi. Böylece, Terra ve SEC arasındaki yüksek profilli dava da yüksek bir ceza ile sona erdi.

LUNA ve LUNC kısa bir süre içinde yaklaşık %10 oranında yükseldi

Terraform Labs, o dönemde Terra (LUNA) ve TerraUSD (USTC) olarak adlandırılan tokenlerinin tasfiyesini gördü. Tasfiye piyasadaa 40 milyar doların üzerinde parayı sildi. Bu dramatik çöküş SEC gibi düzenleyicilerin dikkatini çekti. Bu bağlamda, düzenleyicilerin kripto piyasasına yönelik baskıları arttı.

Davanın çözüme kavuşması Terra ekosisteminin tokenlerini kuzeye itti. Piyasa verilerine göre, LUNA kısa bir süreliğine 0,6 doları aştı. Token, yazı sırasında 24 saatlik %10,4 artışla 0,5933 dolardan işlem görüyordu. Buna ek olarak, LUNC kısa bir süreliğine 0,000109 doları aştı. Token, yazı sırasında 24 saatlik %8,42 artışla 0,000108 dolardan işlem görüyordu.

Düzenleyiciler kripto ekosisteminin yola getiriyor!

Bu arada, aylar önce Binance Exchange, borsaya yönelik uzun süredir devam eden bir soruşturma için Adalet Bakanlığı (DOJ) ile anlaşmıştı. Ticaret platformu, DoJ, Mali Suçları Uygulama Ağı (FinCEN) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) 4,3 milyar dolar ödemeyi kabul etti. O dönemdeki uzlaşma, şu anda hapiste olan kurucu Changpeng Zhao’nun (CZ) istifasını da beraberinde getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir