UN Global Compact Türkiye, COP29’da iş dünyası liderlerini iklim eylemi için bir araya getirdi.

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi COP29 Toplantısı Hakkında Yenilikler

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin 29. Taraflar Konferansı (COP29), 11-22 Kasım 2024 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Bakü kentinde gerçekleşiyor. UN Global Compact Türkiye iş dünyasının iklim liderliğini güçlendirmek ve özel sektörün iklim değişikliğiyle mücadeleye katkısını hızlandırmak amacıyla çeşitli konularda oturumlar düzenliyor.

1995 yılından bu yana küresel iklim krizine çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilen COP toplantılarının 29.’uncusu, iklim finansmanı, enerji, kayıp ve zararların tazmini, insan kaynağı, gençlik, sağlık, eğitim, gıda, tarım ve su, kentleşme, ulaşım ve turizm, teknoloji, inovasyon, dijitalleşme, toplumsal cinsiyet eşitliği, doğa ve biyoçeşitlilik ile okyanuslar üzerinde odaklanıyor.

UN Global Compact Türkiye, COP29 kapsamında sürdürülebilir finans, hedef belirleme ve raporlama, yeşil enerjiye geçiş, karbonsuzlaştırma ve yenilenebilir enerji konularında iş dünyası liderlerini ve uzmanları bir araya getiriyor ve Türkiye’den iyi uygulama örneklerini paylaşıyor.

14 Kasım Perşembe günü, UN Global Compact Gürcistan, Türkiye, Ukrayna ve Azerbaycan ülke ağları ortak iş birliği ile “Doğu Avrupa’da Sürdürülebilir Finans ve Yatırımlar” ve “Sürdürülebilir Finans: Şeffaflık ve Hesap Verebilirlik” panelleri düzenledi.

UN Global Compact Türkiye’nin 14 Kasım’da düzenlediği “Kurumsal İklim Liderliğinin İtici Güçleri: Hedef Belirleme ve Raporlama” başlıklı panele UN Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dördüncü, Borusan Cat CEO’su Özgür Günaydın, Arup Group Küresel Sürdürülebilirlik Lideri Jo Da Silva ve 3M Kamu İşleri ve Sürdürülebilirlik Kıdemli Direktörü Maxime Bureau konuşmacı olarak katıldılar.

Ahmet Dördüncü, COP29’un önemini vurgulayarak Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi kapsamında uzun vadeli iklim stratejisini açıkladı ve bu stratejinin sadece çevresel değil ekonomik ve toplumsal dönüşüm açısından da kritik bir yol haritası sunduğunu belirtti.

UN Global Compact Türkiye, COP29’da düzenlenen oturumlarla Türkiye iş dünyasının deneyimlerini küresel bir platformda paylaşarak bölgesel ve uluslararası iş birliklerini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım attı. Amacımız, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil dönüşüm yolunda iş dünyasının etkisini ve sorumluluğunu artırmaktır.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir