Uzmanlar uyarıyor: Zamanında tedavi edilmezse işitme kaybına yol açabilir

Alerjilerin İhmal Edilmemesi Gerektiğini Vurgulayan Acıbadem Adana Hastanesi Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan Uyarıda Bulundu

Alerjik rahatsızlıkların önemsenmesi gerektiğine dikkat çeken Acıbadem Adana Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Asiye Merve Erdoğan, alerjik reaksiyonların vücutta doğuştan gelen bir hassasiyetle ortaya çıkabileceğini belirtti. Bahar ve yaz aylarında ortaya çıkan alerjik belirtiler hakkında bilgi veren Dr. Erdoğan, vücudun bazı dış etkenleri yabancı olarak algılayarak savunma mekanizmasını devreye soktuğunu ve bu durumun burun akıntısı, hapşırma, öksürme, burun ve boğazda kaşıntı gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini söyledi. İlk başlarda hafif seyreden bu şikayetlerin zamanla günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceğini belirten Dr. Erdoğan, rahatsızlıkların ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Alerjen Maddelerden Uzak Durmanın Önemi

Alerjik rinitin doğru tedavisinin alerjen maddelerden kaçınmak olduğunu vurgulayan Dr. Erdoğan, bu durumun her zaman mümkün olamayabileceğini belirtti. Belirtilerin kontrol altına alınması için uygun ilaçların kullanılması gerektiğini belirten Erdoğan, bu ilaçların yan etkilerinin olabileceğine dikkat çekti. Ağızdan alınan ilaçlar veya burun spreyleriyle semptomların hafifletilebileceğini ifade eden Dr. Erdoğan, ilaç kullanımının mutlaka hekim önerisiyle yapılması gerektiğini söyledi.

Alerjik Rahatsızlıklar Çeşitli Sağlık Sorunlarına Yol Açabilir

Alerjik rinitin sadece burun tıkanıklığı ile sınırlı kalmayabileceğini belirten Dr. Erdoğan, tedavi edilmediğinde daha ciddi hastalıklara neden olabileceğini söyledi. Alerjik rahatsızlıkların zamanla horlama, uyku apnesi, kronik sinüzit ve orta kulakta sıvı birikimi gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade eden Dr. Erdoğan, özellikle orta kulakta sıvı birikiminin işitme kaybı gibi ciddi sonuçlara neden olabileceğine dikkat çekti.

Alerjiye Erken Tanı Konulması Önemli

Alerjinin bazen üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla karıştırılabileceğini aktaran Dr. Erdoğan, alerjilerin yanlışlıkla enfeksiyon olarak değerlendirilmesinin gereksiz antibiyotik kullanımına sebep olabileceğini belirtti. Doğru tanının konulmasının önemine vurgu yapan Dr. Erdoğan, alerji belirtileriyle karşılaşıldığında hemen hekime başvurmanın önemli olduğunu ifade etti. Özellikle çocuklarda işitme ve konuşma gelişimi açısından alerjik rahatsızlıkların ciddiye alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Yeni bir kan grubu keşfedildi: Gwada Negatif

Tıbbi bitkilere veritabanı

Tıbbi bitki çaylarının üretim süreçlerini mercek altına almak ve bu ürünlerin etkili, kaliteli ve güvenli biçimde halka sunulmasını sağlamak amacıyla “Tıbbi Çayın Ruhsatlandırılmasında Üreticinin Yol Haritası” konferansı düzenlendi.

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

İnsan beynini gençleştiren bitki aslında her pazarda satılıyormuş

Biberiye, sadece mutfaklarda değil, sağlık alanında da giderek daha fazla önem kazanıyor. Özellikle beyin sağlığı, iltihapla mücadele ve bağışıklık sistemini güçlendirme konularında dikkat çeken biberiye, Alzheimer hastalığına karşı umut verici sonuçlar ortaya koyuyor.

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

“Çocuklarda hipertansiyon gizlice ilerliyor”

Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, yaşla birlikte önemi artan kalp kapak hastalıklarının zamanında tanı ve uygun yöntemlerle tedavi edilmediği takdirde hayati risk oluşturabileceğini belirterek, “Bu hastalıklar özellikle nefes darlığı, yorgunluk ve ritim bozukluğu gibi belirtilerle kendini gösteriyor. Erken tanı ve tedaviyle yaşam kalitesi yükseliyor. Özellikle son yıllarda tedavide yaşanan gelişmeler sayesinde kalp kapak hastalıklarında artık yaşam boyu tedavi algoritmasını uygulanıyor” dedi.