WhatsApp Beta Sürümü, Profil Fotoğraflarının Ekran Görüntüsünü Almayı Engellemeye Başladı

WhatsApp, anlık mesajlaşma platformunda kullanıcı gizliliğini artırmak için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. WABetaInfo’ya göre, yeni bir güvenlik önlemi, kullanıcıların diğer kullanıcıların profil fotoğraflarının ekran görüntülerini almasını engelleyecek.

Uçtan uca şifreleme gibi özellikler, herhangi birinin mesajları okumasını engelleyebilse de, ekran görüntüsü alınmasını engelleyemiyor. Herhangi birinin profil fotoğrafının ekran görüntüsünün alınması, farklı bir kişi tarafından taklit edilebilme tehlikesini ortaya koyuyor. Ancak herhangi birini engellediğiniz vakit, karşı taraf sizin profil fotoğrafınızın değişikliklerini göremiyor.

WhatsApp, geçtiğimiz aydan bu yana profil fotoğrafı ekran görüntülerini engelleme özelliği üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların ekran görüntüsü almasını ve görüntüleri izinsiz paylaşmasını önleyecek ek bir koruma katmanı sunmayı amaçlıyor.

Bir kullanıcı, farklı bir kullanıcının profil fotoğrafının ekran görüntüsünü almaya çalıştığında, ekranda görüntülenen uyarı mesajında “WhatsApp’ta herkesin gizliliğini korumak için ekran görüntüsü alma engellenmiştir” ifadesi yer alıyor.

Yeni yayınlanacak bu özellik, insanların başka kişilerin profil fotoğrafını kullanmasını tamamen engellemese de azaltmaya yardımcı olabilir. Yeni özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağına dair kesin bir tarih yer almıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir